Wie ben ik

2013-07-14 13.43.36 (2)

Welkom bij Bink en Meis!

Ik ben Gerdien en het brein achter Bink en Meis.

Ons gezin

Ik woon samen met Daniel en we hebben 3 kinderen (2005, 2007 en 2009). Daarnaast zijn we ook nog in het bezit van twee lieve honden. We hebben de honden vanaf pup af aan inmiddels zijn ze ruim 2 jaar oud. Ze zijn er helemaal aan gewend dat hier veel verschillende kinderen over de vloer komen.

p1020498

                               

De honden hebben hun eigen domein. Ze zijn veel buiten. Binnen zijn ze gescheiden van de kinderen door middel van een deurtje. Ondanks dat ze zijn opgegroeid met onze eigen kinderen en de oppaskinderen en daardoor goed gesocialiseerd zijn, laat ik ze niet in één ruimte met de kinderen. Dit in verband met de veiligheid, hygiëne en rust. Wel ga ik regelmatig met de honden en oppaskinderen samen wandelen en mogen de kinderen hen onder begeleiding aaien. Iets wat ze heel leuk vinden.

Mijn opleiding en ervaring.

In 2004 heb ik mijn opleiding onderwijsassistent afgerond. Vervolgens had ik graag de opleiding pedagogiek gedaan, maar die opleiding bestond toen nog niet. Ik heb toen nog een half jaartje SPH gedaan, maar dat bleek te breed. In  2005 is onze oudste dochter geboren en ben ik thuisblijfmoeder geworden van onze, inmiddels 3 kinderen. Toen de jongste op eigen benen kon staan ben ik weer buitenshuis gaan werken. Ik heb 2 jaar in de kinderopvang gewerkt. Zowel op de verticale groep als ook de baby- en peutergroep. Sinds 2013 ben ik nu werkzaam als gastouder.

Mijn motivatie.

De ontwikkeling van kinderen heeft iets fascinerends. Met name in de eerste vier jaar gaat die ontwikkeling razendsnel. Ik vind dat prachtig om te zien en een uitdaging om een kind daarin te begeleiden en uit te dagen. Daarnaast vind ik dat gastouderopvang een aantal voordelen heeft voor een kind tegenover de reguliere kinderopvang. Ten eerste kan het kind een vertrouwensband opbouwen met één vast persoon. Ten tweede is de situatie veel huiselijker terwijl je toch het voordeel hebt dat het kind met andere kinderen in contact komt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s